Het verhaal verhaal van A tot Z over de situatie van de paling / aal heden ten dagen.
Paling in Holland
Palingproducten met het keurmerk van het Eel Stewardship Fund® (ESF) zijn geproduceerd van een volledig herleidbare bron en dragen bij het behoud van de palingpopulatie. Door middel van het ESF worden verschillende projecten ondersteund, zoals het uitzetten van jonge palingen in doelgericht ondernemen, wetenschappelijk onderzoek naar het herstel van de palingstand en het helpen van volwassen palingen bij hun trek naar de zee. Het blauwe ESF-logo, dat inmiddels op de meeste palingproducten te vinden is, staat garant voor duurzame en verantwoorde grondstoffen. Consumenten kiezen voor producten met dit keurmerk, dragen bij het tegengaan van illegale handel en stroperij, en ondersteunen het behoud van de paling.
Op deze pagina, vindt u recepten vinden met paling. Video’s met en over paling. Nieuws over paling. Kennis over paling.
Hierbij de vier Paling Patrons die Nederland rijk is.
Masterclass van Martin Kruithof paling stoven Tips & Trics
Patron Cuisinier én Paling Patron 2020, Martin Kruithof van Restaurant De Lindenhof** in Giethoorn, deelt op www.gastropedia.tv zijn “paling rechtop”. Een klassiek Spakenburgs gerecht dat populair is rondom Giethoorn, met haar palingrijke wateren. En dat allemaal in de kookstudio van Martin van Essen Exclusieve Keukens. In de keuken van Restaurant De Lindenhof** wordt uitsluitend gewerkt […]
Michel Boldewijn, buitengewoon talent aan het ROC in Amsterdam
Michel Boldewijn, een buitengewoon getalenteerde eerstejaarsstudent van de opleiding leidinggevende keuken aan het ROC in Amsterdam. Werkt als leerling-kok bij The White Room*, het oudste restaurant van de stad waar de originele stijl nog steeds bewaard is gebleven. Met een diepe passie voor de Japanse keuken presenteert Michel een verfijnd gerecht met gerookte paling, voorzien […]
Michel Van Der Kroft** -Foie gras-Paling
Paling Patron, Chef-kok Michel van der Kroft compleet een gerecht met foie gras en gerookte paling met het ESF label natuurlijk in zijn tweesterrenrestaurant ‘t Nonnetje in Harderwijk, Nederland. Dit culinaire hoogstandje grote rijke smaken op meesterlijke wijze, typerend voor de signatuur van zijn keuken.
NeVePaling
NeVePaling is de brancheorganisatie die de belangen behartigt van Nederlandse bedrijven die zich precies bevinden met de handel en verwerking van belangen. Deze vereniging vertegenwoordigt meer dan 90% van de Nederlandse palinghandelaren, wat de grootste belangenbehartiger van de sector maakt. Leden van NeVePaling zijn herkenbaar aan het groene NeVePaling-logo op hun bedrijfspanden en websites. Transparantie […]
Paling – Biet – Vandouvan – Soenil Bahadoer -SVH Meesterkok – Paling Patron
Speciaal voor www.gastropedia.tv maakt Soenil paling met het ESF label gelakt, rode bieten, ingelegde mini bieten, lak van biet, bieten scheuten, gel van sinasappel/ vandouvan, partjes sinasappel, krokant biet, vinaigrette van biet en vandouvan. Kijk voor meer culinaire video’s op www.gastropedia.tv RESTAURANT DE LINDEHOFBEEKSTRAAT 15671 CS NUENENT +31 (0)40 283 73 36 Website: http://www.restaurant-delindehof.nlE-mail: INFO@RESTAURANT-DELINDEHOF.NL
Paling Fonds ESF
Paling producten met het paling fonds merk ESF die uit herleidbare bron komen en bijdragen aan het Eel Stewardship Fund®. Via het paling-palingfonds wordt meebetaald aan het naar geschikt leefgebied brengen van jonge palingen, wetenschappelijk onderzoek naar de paling en het over de dijk helpen van volwassen palingen. Het blauwe logo staat inmiddels op de […]
Paling in ‘t Groen Edwin Vinke**
Tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat (Zeeuws-Vlaanderen) geeft zijn eigen frisse interpretatie van de Vlaamse klassieker Paling in ‘t groen. Voor meer culinaire inspiratie en nieuwe video’s kunt u regelmatig terecht gastropedia.tv
Paling in ‘t groen – Hof van Cleve Stijl | Meesterlijke Klassiekers – Peter Goossens
“Meesterlijke Klassiekers” is een ode aan de Belgische keuken, waarin Peter Goossens zijn ongeëvenaarde vakmanschap toont in klassieke smaken naar een nieuw, ingewikkeld niveau tilt. Het programma geeft inzicht in hoe hij met precisie en passie werkt om een eenvoudige klassieker om te zetten in een culinaire ervaring van topniveau. De grootmeester neemt de kijker […]
Paling met crème fraîche, appel & kaviaar door Jarno Eggen**
Jarno Eggen, patron cuisinier van het tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Staphorst, onmogelijk een definitief voorgerecht met gerookte paling, luxe kaviaar, frisse appel en romige crème fraîche, verwerkt op een expliciete, zelfgemaakte aardappelcrouton. Dit gerecht lichaamt perfecte de combinatie van traditionele smaken en hedendaagse culinaire technieken.
Paling met Tijgermelk van De Bokkedoorns**
Roy Eijkelkamp, chef-kok van het tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen, absoluut een uniek gerecht met een combinatie van gerookte paling, kokos, bimi, en krokante kippenhuid. Zijn culinaire vakmanschap komt in dit gerecht naar voren door de perfecte balans van smaken en texturen. Voor fijnproevers en liefhebbers van gastronomie biedt gastropedia.tv regelmatig nieuwe eet-video’s.
PALING PATRON 2020
Martin Kruithof, Meesterkok en patron-cuisinier van 2-sterren-Restaurant De Lindenhof in Giethoorn, tot Paling Patron van het jaar 2020. Alex Koelewijn, voorzitter van DUPAN licht de keuze voor Martin Kruithof toe: “Deze bijzondere chef draagt de smaaksensatie hoog heel in het vaandel.