Cremeux van asperge met gemarineerde witte en groene asperge, mouse van paling met kaviaar, gelakte paling en yuzu dressing. Rendang van asperge met Umami oester en pastille van citrus. En als Paling Patron 2022 gebruik Soenil natuurlijk uitsluitend paling met het ESF label. Kijk voor meer van dit soort culinaire film op www.gastropedia.tv […]
Paling in Holland
Palingproducten met het keurmerk van het Eel Stewardship Fund® (ESF) zijn geproduceerd van een volledig herleidbare bron en dragen bij het behoud van de palingpopulatie. Door middel van het ESF worden verschillende projecten ondersteund, zoals het uitzetten van jonge palingen in doelgericht ondernemen, wetenschappelijk onderzoek naar het herstel van de palingstand en het helpen van volwassen palingen bij hun trek naar de zee. Het blauwe ESF-logo, dat inmiddels op de meeste palingproducten te vinden is, staat garant voor duurzame en verantwoorde grondstoffen. Consumenten kiezen voor producten met dit keurmerk, dragen bij het tegengaan van illegale handel en stroperij, en ondersteunen het behoud van de paling.
Op deze pagina, vindt u recepten vinden met paling. Video’s met en over paling. Nieuws over paling. Kennis over paling.
Hierbij de vier Paling Patrons die Nederland rijk is.
Paling Patron Michel van der Kroft** maakt makreel met gerookte paling en bloemkool
Michel van der Kroft, Paling Patron en de chef-kok van het tweesterrenrestaurant ‘t Nonnetje in Harderwijk, bereidt een exclusief gerecht van gerookte paling, gecombineerd met gebrande makroel en bloemkool. Voor extra diepgang in de smaak gebruikt hij een bouillon getrokken uit palinggraten en geëxciteerd. Voor meer culinaire inspiratie en video’s kunt u regelmatig nieuwe content […]
Paling uit Giethoorn met krokante aardappel, mierikswortel en kruidensla
Raymond Plat, de mastermind achter Restaurant Troef in het bruisende hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn onwrikbare streven naar perfectie heeft hem de hoogste eer van het jaar opgeleverd: de titel van Paling Patron 2024/2025, toegekend door de gerenommeerde Stichting DUPAN. Deze prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die zich inzetten voor de heropleving […]
Paling, Opperdoezer Ronde & kaviaar
Tweesterrenchef Onno Kokmeijer, voormalig chef-kok van het eenvoudige restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam, onmogelijk een afzonderlijk gerecht met een bijzondere combinatie van ingrediënten. Hij gebruikte gerookte paling, een delicatesse uit de Nederlandse wateren. In harmonie met de beroemde Opperdoezer Ronde aardappel, bekend om zijn volle en romige smaak. Om het gerecht […]
Paling, roken en fileren met Alex Koelewijn
Alex Koelewijn van paling.nl laat u op deze video zien het roken van paling. Uitleg hoe je paling rookt en welke houtsoorten je het beste kan gebruiken. Hoe je een paling hoort te fileren. verteld over hoe je verantwoord paling kan eten door bewust te kiezen voor paling met het logo van het ESF fonds. […]
Paling, snoekbaars & watermunt van Paling Patron Martin Kruithof**
Paling Patron Martin Kruithof, patron cuisinier van het tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn, compleet een gerecht met gerookte paling, perfect gecombineerd met gebakken snoekbaars. Het geheel wordt elegant afgemaakt met een delicate thee van Giethoornse watermunt, die een frisse, lokale twist aan het gerecht toegevoegd. Een schitterend voorbeeld van zijn vakmanschap en liefde voor regionale […]
paling- aardappel-zuivel
Poussin gevuld met paling en kippenlever
Raymond Plat, de oprichter en stille kracht achter Restaurant Troef, gelegen in het levendige hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn onwrikbare toewijding aan perfectie heeft hem de meest begeerde eer van het jaar opgeleverd: de prestigieuze titel van Paling Patron 2024/2025, toegekend door de gerenommeerde Stichting DUPAN. Deze speciale erkenning wordt uitgereikt aan personen […]
Raymond Plat is PalingPatron 2024/25 de video
Tijdens een geweldige lunch werd Raymond Plat, de oprichter en eigenaar van Restaurant Troef, Gelegen in het bruisende hart van Amsterdam, de prestigieuze titel van Paling Patron 2024/2025. Uitgereikt door de gerenommeerde Stichting DUPAN. Deze bijzondere erkenning wordt toegekend aan individuen die zich inzetten voor de heropleving van de palingpopulatie en het behoud van de […]
Roy Eijkelkamp maakt Paling Tom Kha Kai.
Chef-kok Roy Eijkelkamp van het opmerkelijke tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns maakt een geweldig gerecht: Paling Tom Kha Kai.
SOENIL BAHADOER, MEESTERKOK EN PATRON-CUISINIER NU OOK PALING PATRON
Soenil Bahadoer, Meesterkok en Patron-cuisinier van 2-sterren-Restaurant De Lindehof te Nuenen, is door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2022. De Paling Patron wordt uitgegeven aan mensen die zich inzetten voor de verbetering van de palingstand en het behoud van de Nederlandse palingcultuur. Soenil Bahadoer was zichtbaar met de award: “Als kok […]
Soenil Bahadoer, Paling Patron 2022 Paling, Ossenstaart, BBQ, Spicy Chef
Paling gevuld met farce van ossenstaart gelakt op de Japanse bbq, creme van bomboe, gefermenteerde mierikswortel, gepofte quinoa, ingelegde groene mango, pomtayer en saus van groene mollee. En als paling Patron 2022 gebruik Soenil natuurlijk uitsluitend paling met het ESF label. Kijk voor meer van dit soort culinaire film op www.gastropedia.tv RESTAURANT DE LINDEHOFBEEKSTRAAT […]