Bicolor Mustard Cress is kruidig en peperig, met lichte maar duidelijke tonen van mosterd en mierikswortel. De smaak van Bicolor Mustard Cress biedt een unieke smaakervaring met zijn pittige mosterdachtige smaakprofiel en veelzijdige mosterdtonen. Het is kruidig en peperig, met lichte, maar duidelijke tonen van mosterd en mierikswortel. De cress smaakt naar mizuna(mosterd) met een vleugje gras en bloemkool en valt tussen groene en rode mosterd in. Bicolor Mustard Cress brengt een grove maar speelse toevoeging aan zowel koude als warme bereidingen.
Toepassingen zijn vanwege het grove mosterd karakter past Bicolor Mustard Cress uitstekend bij vlees-, vis, en diverse plantaardige gerechten. De cress kan rauw worden gebruikt als garnering of worden verwerkt in salades en sandwiches. Bovendien biedt Bicolor Mustard Cress een interessante smaakdimensie wanneer deze wordt toegevoegd aan sauzen en marinades.
Bicolor Mustard Cress wordt zorgvuldig geteeld in Nederland. Terwijl velen de levendige gele velden van de zomer verwarren met koolzaad, zijn het eigenlijk bloeiende mosterdvelden. De mosterdzaadjes dienen niet alleen als groene meststof, ze worden ook geoogst voor Koppert Cress en verrijken zowel ons bord als de mosterdindustrie.
Verdiep u in de mosterdfamilie, waar talloze variëteiten voorkomen. Bij Koppert Cress hebben ze er een nieuwe uitgekozen: een variëteit met prachtige tweekleurige patronen in de bladeren, die een artistieke flair toevoegen aan culinaire creaties en een aanvulling zijn op de andere twee mosterdvarianten Kyona Mustard Cress en Mustard Cress. Ervaar de levendige vormen en kleuren met Bicolor Mustard Cress.