De geschiedenis van de Black Corinth is net zo groot als zijn commerciële waarde omdat het de belangrijkste variëteit achter een van de belangrijkste agrarische Griekenland producten: bessen, die een vermelding, zelfs in de oude teksten van Hippocrates en Aristoteles verdiend. Ondanks het feit dat bijna 99% van de Black Corinth normaal vondsten zelf verkocht in een zakje vol met bessen, eindigt de resterende klein percentage in de flesjes met Mavrodaphne van Patras, de beroemde zoete rode wijn. Al het noordelijke en westelijke Peloponnesos verhuist naar het ritme van Black Corinth . Het is daar dat het ras ondersteund door hekjes wordt gekweekt op lichte grond. Tegen de tijd dat ze worden geoogst, zijn de druiven van de variëteit reeds gegaan over het merkteken van 15 graden, maar ze worden achtergelaten in de zon voor een paar dagen langer voordat ze worden gevinifieerd. Sinds wetgeving bepaalt dat het ras kunnen deelnemen aan de BOB Mavrodaphne van Patras wijn met maximaal 49%, het bijhouden van de Mavrodaphne verscheidenheid bedrijf en als aanvulling op het, velen zijn de producenten die kiezen voor het te wijten aan de zachte tannines, voldoende suikers, en een goede zuurgraad : onveranderlijk, Black Corinth eindigt het geven van die bekend versterkte wijnen een schok als een fluwelen gevoel tijdens hun rijping tijd. Toegegeven, Black Corinth doet zijn rol in de vinificatie verbergen onder de korenmaat, maar het nog steeds een belangrijke rol spelen, omdat het ras is het basisingrediënt van de meest beroemde Griekse dessertwijn. Dus elke keer dat de zintuigen van een wijnkenner worden geboeid door een volwassen Mavrodaphne van Patras, Black Korinthe is er om dat magische moment te delen.