Textuurbeschrijving, gewoonlijk gebruikt voor wijnen met veel glycerol en weinig tannine.
GEOXIDEERD
Wijn die aan de lucht is blootgesteld en schaal en vlak is geworden.
GEPARFUMEERD
Wijn met veel waarnemende geuren, meestal een tamelijke muskusachtige type. een adjectief voor witte wijn.
GESTOOFD
Een geur van warmte en gewoonlijk veel alcohol. Het aroma is vaak, maar niet perse vervlogen.
GEWICHT
Alle wijnen hebben het, en net als bij mensen is het een maat voor hoeveel body hebben ze.
GUAVE
Geur van koud gefermenteerde chenin blanc.
HEET
Te alcoholisch.
HORIZONTALE PROEVERIJ
Een vergelijkende proeverij van verschillende maar verwante vertegenwoordigers van een bepaald wijnjaar.
IMPOSANT
Veel gemakkelijke waarneembare geuren en alcohol.
INTENS
Veel fruit, aroma en vaak ook kleur.
KATTENPIS
Zowel sauvignon blanc als de intens aromatische scheurebe hebben hier iets van.
KOOLZUURGISTING
Een rode-wijnbereiding door ongekneusde druiven te fermenteren. Daardoor ontstaan meestal geurige, diep gekleurde wijnen met weinig tannine.