Wijn zonder afdronk.
LANOLINE
Rijke, bijna citroenachtige geur en textuur die goede sauternes krijgen.
LEVENDIG
Een wijn die lijkt te barsten van het fruit en aroma, vaak het gevolg van een lichte prikkeling van koolzuur in de wijn. Die de producent er misschien met opzet in heeft laten zitten.
MERCAPTAAN
Een substantie gevormd wordt door waterstofsulfide (H2S) en die naar rotte eieren ruikt. een fout in wijn waar vooral Australiërs zeer gevoelig voor zijn.
MIDDENFASE
Jargon voor wat we gewaarworden tussen de eerste uitwerking van een wijn in de mond en de afronding zoals in ‘er zit weinig fruit in de middelfase’.
MIERZOET
Te zoet voor de zuurte.
MONDGEVOEL
Term voor de fysieke uitwerking van een wijn op de mond, en zijn textuur, die sterk beïnvloed wordt door tannine en body.
MUISACHTIG
Smerige luchtje dat verband houdt met brettanomyces, een bacteriologische fout.
MUNTACHTIG
Veel mensen ruiken deze geur van groene munt (geen pepermunt) in Californische cabernets vooral uit Napa Valley.
OPBRENGST
De hoeveelheid wijn die geproduceerd wordt per wijnstokken oppervlak. De Fransen meten deze in hectoliter per hectare en noemen dit rendement. 30 is laag en 100 is hoog.
PERENDRUPS
Tamelijk chemische luchtje dat doet denken aan acetaat of nagellakverwijderaar, dat soms in jonge beaujolais zit.
PETROLEUM
Geur van rijpe riesling vooral Duitse.